Är det termiter?

Om du plötsligt ser en massa flygande myror i ditt hem och undrar var de kom från kan det vara så att du har fått termiter. Termiter är egentligen inte så duktiga på att flyga. De ser ut som en slags myra med ett par vingar. Vingarna är avlånga och tunna.

När termiten tar sig ut från den träpanel, eller annan plats av trä, kommer den att ge sig av på jakt efter nytt ställe att lägga nya ägg på så att det kan bli fler termiter. Det gör den genom att krypa och det går ganska långsamt.

Vingarna faller av på vägen. De tycks mest vara till för att dämpa fallet då termiten kanske kommer från en högre plats av dörrkarmen. Termiter är förstås inte skapade för att leva i ditt hem. De är formade som de är för att de kommer att äta sig upp i träd och sedan ta sig vidare till nya boplatser.

Om det är termiter gäller det att behandla och ta bort de delar av trä som de bor i. Det kommer du att se eftersom termiterna kommer ut från hål i träpartierna som de har infekterat.

Om du är osäker kan du alltid skicka en bild på det som finns hemma hos dig till ett företag som jobbar med skadedjurssanering. Idag brukar det gå bra att använda Whatsapp för att snabbt få iväg en video eller bild och få det bekräftat om det rör sig om termiter.

Recension av Nomor

Nomor kan hjälpa dig med professionell skadedjurssanering såväl som med andra viktiga tjänser. Om du jobbar inom livsmedelsbranschen och behöver stöd för hygien och utbildning inom

Läs mer »