inga mygg tack

Fungerar myggfångare på riktigt?

Det är svårt att hitta en människa som tycker att det känns okej med mygg. Jo, kanske i naturen men inte sittandes på kroppen för att suga blod. För att råda bot på problemet med mygg så använder vi oss av allt från myggfångare till krämer som får myggen att sticka (dra iväg alltså!). Men fungerar myggfångarna som samlar in insekterna för att lämna dem döda i en behållare?

Myggor är en unik kategori skadedjur

Det finns kanske de som skulle hävda att myggor minsann inte är skadedjur och därmed inte kräver någon skadedjurssanering. Men faktum är att myggfångare faktiskt fungerar som en form av sanering på så vis att de råder bot på problemet genom att utrota myggstammen.

Vi kan likna detta med att med olika metoder sanera ut de termiter Sverige har eller arbetet med gifter mot kackerlackor. Myggan är inte ett farligt djur i Sverige då den som regel inte bär på sjukdomar som kan vara fallet i andra länder.

Men den stör oss minst lika mycket som termiter och kackerlackor gör. Det är plågsamt med myggbett och blir de infekterade av allt kliande så är det förstås ett hälsoproblem. Myggor kan därmed ses som skadedjur på så vis att de hotar vårt välbefinnande och vår hälsa.

myggbett

Myggfångare dödar alla myggor, mygga för mygga

Till skillnad från myggplåster och apparater som skickar ut ljud som myggen inte tycker så kommer myggfångare att döda alla myggor som finns i omgivningen. Detta sker inte över en natt. Du måste börja använda myggfångaren så snart som myggornas säsong kommer igång.

Den får arbeta under flera veckors tid tills des att du har decimerat myggbeståndet. Då får du en myggfri uteplats. Det här fungerar men alltså bara om du använder myggfångaren på rätt sätt. Det är också viktigt att vara medveten om att du kan behöva andra metoder tillsammans med myggfångaren då den ännu inte har fångat in merparten av det myggbestånd som finns omkring din uteplats och ditt hus.

Myggdödare är inte samma sak som myggfångare

Det finns ju även mygg-grillar som drar åt sig mygg och andra insekter för att sedan bränna ihjäl dem. Det här är inte samma sak som en myggfångare som är gjord för att samla upp precis alla mygg som finns i ett område och utrota stammen de tillhör.

Vad kan du göra för att myggorna ska låta bli dig?

Det finns flera sätt att mota bort myggor på. Vi har talat om elektriska apparater som avger ljud som myggorna inte gillar. Det sägs att det är ljudet av hanar vilket får honorna att dra iväg! Det är honorna som sticker.

myggavskräckare
Det går att få bort mygg med lukter de inte gillar

Om du använder dig av aptitreglerande bantingsmedel så kan det också göra myggorna mindre sugna på ditt blod. Men enklare kan vara att använda plåster eller kräm som gör samma sak.

Bästa scenariot kan vara:

  • En myggfångare på gräset vid din uteplats
  • En mygg-grill på själva uteplatsen
  • Plåster eller armband mot mygg på dig och barnen
  • En diet som gör ditt blod mindre attraktivt för myggen!

Du kan välja en eller flera punkter i din kamp mot myggen. Kom bara ihåg att myggfångare måste börja användas tidigt på säsongen och sedan vara igång regelbundet för att de ska fungera och ge önskat resultat!

Recension av Nomus

Vänd dig till Nomus för att få hjälp med skadedjursbekämpning. Nomus jobbar med tyngre jobb och klarar av sanering för lanbruk och industri. Dessutom kan de

Läs mer »

Recension av Rentokill

Desinficera eller bli av med skadedjur med hjälp av Rentokill! Det här är ett företag som har 50 års erfarenhet av skadedjurskontroll i Sverige. De kan

Läs mer »