Hur ofta ska vi behandla mot myror?

Myror är svåra att få bukt med och det kan vara så att du behöver behandla ditt hem minst en gång per år för att slippa en invasion. Det är klart att det hjälper att undvika att lämna söta saker framme. Samtidigt kan det vara svårt att alltid hålla undan smulor och annat från kök och golv i rum där ni äter.

En gång per år är vanligt

I hem som ligger i naturliga miljöer där det finns gott om myror är det vanligt att spraya mot myror runt hela huset minst en gång per år. Numera finns det medel som inte dödar myrorna. Det har bara en lukt som gör att de håller sig undan.

I vissa fall kan det räcka med en ordentlig behandling mot myror vartannat år. Det här beror lite på hur det ser ut omkring hemmet och vilken typ av myror som kommer på besök.

Använd säkra medel

Tänk på att förebygga mot myror med säkra medel. Det är inte nödvändigt att använda gifter som är farliga både för myror och människor. Istället går det att få myrorna att ge sig av med naturliga produkter som inte kommer att vara farliga för andra som också kryper omkring på golven.