Så undviker du att ta med dig kackerlackor hem

Kackerlackorna är svåra att bli av med och därför är det inte så dumt att tänka på hur man undviker att de alls kommer in i hemmet. Det här är inte som med myror som letar sig in i huset på ett aktivt sätt trots att du tätar. Kackerlackan har ofta kommit med dig in i huset.

Här är de viktigaste tipsen för att undvika att kackerlackan tar sig in.

Stoppa kackerlackan i dörren

En kackerlacka är ganska stor och det betyder att den ändå behöver lite större hål för att komma in. Du kan lätt upptäcka platser där dessa insekter skulle kunna komma in. Det kan vara där ett rör löper eller kanske vid en springa. Täta till så kommer de inte in!

Kläder i resväskan

En vanlig väg för kackerlackor till svenska hem är via kläderna i resväskan. När du packar för hemresa ska du noga skaka ur alla kläder. Se sedan till att de åker direkt till tvättstugan och ta hand om allting så snart du kan då du har kommit hem igen.

Resväskor bör också vara ordentligt stängda då du är ute och åker. Det kan hindra kackerlackor från att ta sig in och gömma sig i en väska. Men även om du är ganska säker på att inga kackerlackor har kommit med i bagaget är det smart att gå igenom det. Kolla allting noga innan du ställer på plats i ditt hem igen.

Med maten kommer krypen

Kackerlackor kan också komma med mat från din vanliga butik. När du köper matvaror som har importerats är det extra viktigt att se igenom. Detta ska du också tänka på när du handlar online för kackerlackor kan även spridas via näthandeln! Ta för vana att torka av eller skölja varor innan du ställer in i kylskåp eller andra skåp i ditt kök så upptäcker du krypen i tid!

Recension av Nomor

Nomor kan hjälpa dig med professionell skadedjurssanering såväl som med andra viktiga tjänser. Om du jobbar inom livsmedelsbranschen och behöver stöd för hygien och utbildning inom

Läs mer »