Så håller du skadedjuren borta

Det spelar ingen roll om det rör sig om kackerlackor, myror eller kanske termiter. Det finns några allmänna råd som du kan följa för att hålla dessa oönskade gäster ute. Om du är noga med följande åtgärder kan du slippa dessa insekter.

Ett rent och torrt hem

Rent och torrt är synonymt med icke-inbjudande för skadedjur. De flesta skadedjur tycker om när det är lite fuktigt. Då blir det lättare för dem att borra sig in i trä eller att föröka sig. Var alltså noga med att hålla det rent och torrt i ditt hem!

Bjud inte på maten!

Låt inte insekterna ha ett party i ditt hem. Lämna inte tallrikar och glas framme med rester. Det här är kalas för allt från myror till kackerlackor. Om det inte finns någon mat att hämta i ditt hem kommer de att söka sig till andra platser.

Få bort djuren snabbt!

När du misstänker att det finns möss i huset ska du genast ställa ut fällor. Vänta inte på att se dem tydligare. De jobbar på att bli fler så ju snarare du kommer igång med att fånga, ju snabbare är ditt hus fritt från möss.

Ditt hem är inte ett jordbruksfält som behöver mångfald. Skicka ut den mångfalden till naturen omkring ditt hus istället!

Täta ingångarna till ditt hem

Se över var skadedjur kan ta sig in i ditt hem och täta. Det kan vara under dörrar, vid fönster såväl som via ihåligheter omkring rör. Du är också en form av ingång då du tar med dig djuren i resväskor och med det som du handlar lokalt och online.

Ta alltid en titt på saker som du för in i ditt hem för att se att det inte kommer med gäster som du inte har bjudit in.

Städa med rätt produkter

Städa med produkter som motverkar skadedjuren. Det kan vara att de har en doft som krypen inte står ut med eller att de innehåller ämnen som dödar skadedjur så snart som de dyker upp. Välj dock säkra och miljövänliga preparat.

Beställ professionell hjälp i tid

Om du inser att det finns möss eller andra skadedjur i ditt hem kan det vara klokt att beställa professionell hjälp i tid. Ju snabbare du tar tag i problemet ju lättare blir det att bli av med djuren. Det kan få betydelse för kostnaden av att sanera ut skadedjur.

Recension av Polygon

Polygon gör hela jobbet. De har utrustningen och kunskapen som krävs för att hitta läckor, mäta fukt och göra något åt saken. Dessutom kan de jobba

Läs mer »